PATI DELIMA IQ MINDA UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN

Khasiat PATI DELIMA IQ MINDA untuk KESIHATAN

image

Pati delima IQ MINDA mengandungi antioksidan

Kajian menunjukkan bahawa buah delima mempunyai kandungan antioksidan  dua atau tiga kali lebih tinggi daripada anggur merah. Malah, kualiti antioksidan juga dikatakan lebih baik daripada buah beri biru, cranberry serta oren. Ini kerana polifenol dalam buah delima juga lebih tinggi. Kenapa antioksidan penting?  Fungsi antioksidan ini ialah melawan radikal bebas yang dapat merosakkan sel dalam badan kita. Kerosakan sel akan menyebabkan pelbagai penyakit termasuklah  kanser, penyakit jantung dan alzheimer.

Pati delima IQ MINDA mengurangkan risiko penyakit kencing manis

Bagi pengidap diabetes (kencing manis) , amalkan mengambil pati delima IQ Minda. Pati Delima IQ minda juga mengurangkan risiko masalah jantung. Kajian terbaru mendapati pesakit kencing manis yang meminum pati delima selama 3 bulan dapat merendahkan kebarangkalian atherosclerosis (atau pengerasan pada arteries). Kata Penyelidik, “Dalam pati delima, gula bercantum kepada antioksida yang unik, menjadikan gula ini sebagai pelindung melawan atherosclerosis.”

Pati delima IQ MINDA Menurunkan kolesterol, tekanan darah dan memulihkan atherosclerosis (jantung tersumbat)

Kandungan yang  ditemui dalam buah delima dipanggil punicalagins.  Ia bermanfaat kepada hati dan saluran darah. Punicalagins adalah komponen utama yang menjadikan buah delima baik untuk kesihatan. Ia bukan saja merendahkan kolesterol, tetapi juga merendahkan tekanan darah dan meningkatkan aliran darah yang mencairkan sumbatan hati atau istilah perubatannya ‘atherosclerosis’. Kajian perubatan terkini mengkaji pesakit hati yang mengalami sumbatan arteri carotid yang teruk (severe carotid artery blockages). Pesakit diberi satu ounce pati delima selama setahun. Bukan sahaja tekanan darah pesakit dapat dikurangkan sebanyak 20 peratus, tetapi terdapat 30 peratus pengurangan atherosclerotic plaque. Manakala, pesakit yang tidak mengambil jus delima menunjukkan peningkatan 9 peratus pada atherosclerotic plaque.

Pati delima IQ MINDA   dapat melindungi jantung.

Kajian Proceedings of the National Academy of Sciences menyatakan  pati delima dapat mencegah pengerasan arteri dan penyakit lain seperti serangan jantung dan strok. Pati delima mencegah daripada tompokan plak yang menyebabkan plak tersumbat dan  dapat meluruhkan tompokan plak yang terlekat di arteri. Dalam Journal of Cardiology menyatakan pesakit  koroneri  (PJK) yang Mengamalkan pati delima setiap hari selama tiga bulan menunjukkan peningkatan aliran darah ke jantung. Pati delima IQ MINDA   dapat  menurunkan kadar kolesterol dalam darah. Menurut penelitian di American Journal of Clinical Nutrition, antioksidan dalam buah delima dapat mengurangkan oksidasi LDL (kolesterol jahat) pada tikus. Hal ini menurunkan kadar LDL dan meningkatkan HDL (kolesterol baik).

Pati delima IQ MINDA  dapat  mencegah dan mengubati kanser 

Pati delima mempunyai khasiat mencegah dan mengubati berbagai jenis kanser. Antaranya ia dapat menghancurkan sel-sel kanser payudara dan dapat membiarkan sel-sel sihat. Kajian menunjukkan pengambilan pati delima secara konsisten  mengurangkan rawatan chemotherapies (rawatan kanser).

Pati delima IQ MINDA  menguatkan sistem pertahanan badan

Pati Delima merupakan pendekatan yang baik bagi melawan pelbagai penyakit. Delima dapat memperbaiki kitaran darah pengguna. Tahap antioksidan yang tinggi dalam Delima akan membantu menguatkan sistem dalam badan dan melawan apa jua penyakit. Ini adalah langkah awal bagi mencegah serangan jantung atau penyakit hati. Amalkan Pati Delima IQ MINDA secara konsistent bagi mencegah pelbagai penyakit dari awal.

Pati delima IQ MINDA  Mengurangkan Batuk Dan Asthma

Kandungan asid askorbik (vitamin C) yang tinggi pada Delima menjadi agen anti-keradangan . Ia akan mengurangkan bunyi dehitan pada pengidap asthma dan lelah.

Pati delima IQ MINDA  untuk ibu mengandung dan bayi.

Pati delima IQ MINDA melindungi otak bayi semasa kelahiran. Kajian dalam Pediatric Research menyatakan dengan hanya meminum pati delima sepanjang kehamilan dapat membantu melindungi otak bayi yang baru lahir.

Pati Delima kaya dengan kandungan asid folik yang tinggi. Ianya dapat mencegah kecacatan tiub saraf yang menyebabkan kerosakan pada sumsum tulang belakang dan langit-langit bibir sumbing pada bayi. Pati delima juga dapat mengelakkan kejang kaki yang biasa dihadapi oleh wanita hamil.

image

Pati delima IQ MINDA  Membantu merawat Gout

Gout adalah penyakit yang disebabkan oleh lebihan urik asid dalam badan. Lebihan urik asid membawa kepada pembentukan Kristal ( “tiny crystals of urate”) yang ada dalam tisu badan terutamanya sendi. Apabila Kristal terbentuk di sendi, ia menyebabkan serangan berulang pada keradangan sendi (arthritis). Gout adalah satu penyakit yang kronik dan progresif. Pati Delima boleh di jadikan suppliment Kerana kandungan potassium yang tinggi diperlukan oleh badan untuk melawan serangan gout.

Pati delima IQ MINDA  Merawat Putus haid (Menopause)

Pati Delima IQ MINDA mengandungi phyto-estrogen membantu menyeimbangkan estrogen dan mengurangkan ketidakselesaan akibat menopause.

image

CARA PENGAMBILAN :

Diambil 1 sudu , 2 kali sehari sebelum makan. Boleh diminum terus atau dibancuh dengan segelas air. Amalkan secara konsisten setiap hari

KEUNIKAN PATI DELIMA IQ MINDA : 

1)  100% SEMULA JADI

2) TANPA BAHAN PENGAWET

3) TANPA BAHAN TAMBAHAN

4) TANPA PEWARNA

5) 1 BOTOL TAHAN 2 BULAN jika di ambil 2 kali setiap hari

 

image

HARGA : RM59/500ml

TEMPAHAN : 019 – 299 4187

TESTIMONI PELANGGAN :

 

image

Call Now Button