KHUSYUK SOLAT |CD CERAMAH

Nak baiki dunia, kena baiki manusia. Nak baiki manusia, kena baiki hatinya. Nak baiki hatinya, kena baiki solatnya. Perbaiki solatmu agar Allah perbaiki hidupmu. Bangkitkan rasa dalam solat agar solat kita lebih khusyuk dan berkualiti. Solat adalah “interaksi” antara kita dengan Allah.

“Jadikanlah Sabar dan Solat sebagai penolongmu. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk. (Yakni) orang-orang yang meyakini, bahawa mereka akan menemui Tuhannya dan bahawa mereka akan kembali kepadaNya” (Al-Baqarah: 45-46)


CD Kompilasi Khusyuk Solat merupakan kompilasi kuliah perkongsian bersama Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani yang telah dirakam oleh Fatehteam di Masjid Sultan Abdul Aziz, Shah Alam pada setiap hari Khamis jam 10.30 pagi menerusi kitab Tazkiyatun Nafs (Induk Pensucian Diri). Antara silibus penting dalam kitab ini adalah ia memberi penekanan berkenaan khusyuk ketika sedang bersolat. Semoga CD Khusyuk Solat ini dapat memandu para pendengar untuk terus meningkatkan khusyuk dalam ibadah, seterusnya melahirkan solat yang sempurna, berkualiti dan diterima oleh Allah swt

CD yang berada ditangan anda ini mengandungi kompilasi 9 siri kuliah Kitab Tazkiyatun Nafs (Induk Pensucian Diri) yang telah dirakam oleh Fatehteam secara konsisten. Atas permintaan ramai, siri kuliah ini diterbitkan dan diharapkan ianya memberi manfaat yang lebih meluas lagi.

CD Khusyuk Solat ini adalah merupakan dari Siri Kuliah Kitab Tazkiyatun Nafs (Induk Pensucian Diri) dan tajuk-tajuk yang dibincangkan dalam siri ini adalah seperti berikut :-
1) Saat Terleka
2) Jagalah Solat
3) Khusyuk Simbol Kejayaan
4) Syarat Khusyuk
5) Memahami Makna Dalam Solat
6) Malu Pada Allah
7) Hadirkan Hati Pada Allah
8) Takbiratul Ihram
9) Khusyuk Seperti Saidina Abu Bakar

7 siri Kuliah yang hampir 7 Jam ini sesuai untuk dijadikan silibus dalam rumahtangga dan di dengar bersama anak-anak dan ahli keluarga. Cd Kompilasi Khusuk Solat juga sangat sesuai dihadiahkan kepada rakan-rakan dan saudara mara.

Moga pengisian ilmu di dalam Cd Kompilasi Khusuk Solat dapat membantu para pendengar memuhasabahkan iman dan menambahkan ilmu berkaitan khusyuk solat.

CD KOMPILASI KHUSUK SOLAT
Penceramah : Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Kitab : Tazkiyatun Nafs (Induk Pensucian Diri)
Jumlah Kuliah : 9 Kuliah
Format : MP3
Harga : RM20.00
Terbitan : Fatehteam

Dapatkan sekarang CD Kompilasi Khusyuk Solat melalui 2 kaedah :

KAEDAH 1 :  

Tempahan Online : https://goo.gl/m7QzTh

Bagi yang membuat Tempahan Online, akan mendapat PERCUMA 1 VCD BAHASA ARAB untuk Faham Al Quran.

SILA KLIK GAMBAR INI :


KAEDAH 2 :

Whatssap Fatehteam di 019-60 666 97 @ Tekan Link Ini https://www.wasap.my/60196066697/saya-nak-CDKhusyukSolat

SILA KLIK GAMBAR INI :

Call Now Button
%d bloggers like this: